Monday, January 31, 2011

PaNaSnYe.. ToLoNg KiPaSkAn....

video ni sbnrnye aku dh lm amik iaitu pada 5hb Nov 2010.. kalau xsilap masa tu umur eesya 7bulan 14hari.. tp aku tlp nk upload kt blog ni.. tp xpela yg pntg aku leh simpn dlm blog ni untuk koleksi.. 

eesya ni bg aku, die sorg yg cpt blajar dgn ape yg die lihat n dengar.. jd skali die tgk, die dh boleh ikut ape yg org wat.. cthnye mengipas gne kipas tngan.. klo xsilap masa kejadian ni, aku baring2 kat rumah mak aku smbil main2 dgn eesya.. pastu aku terjumpa la kipas tangan ni.. aku pun buat2 la kipas dekat eesya.. kan angin byk kne muke die, eesya ni jd ske.. 

pstu eesya dok brebut2 dgn aku sbb nk kn kipas tu.. aku xbp nk kasi tkut die bw masuk mulut pemegang nye.. kan keras.. last2 asik mrengek je, aku pun kasi la kipas tu kt die.. n kate "mama panas la.. kipas mama, kipas mama".. nak tau ape yg tjadi? eesya bjaya kipas aku dgn kipas tngan tu walaupun xbapa nk pandai..

buktinye.. jom kite lyn video ni...

video

Wednesday, January 19, 2011

MaiN KuDe JoGeT...

eesya suke sgt dgn mainan yg berunsurkan muzik.. pantang dengar muzik je mst eesya bnti wat keje lain n asik je ngan mainan tu.. kadang2 smpai die skali tgoyang2 bontot nye ikut muzik.. kalau mainan yg xde bunyi, die xlyn sgt n cpt bosan.. jd, oleh krana anak aku ni ske sgt mainan yg ade bunyi, aku pun dh stop beli mainan yg xde bunyi ni.. klo beli mst mainan yg de bunyi.. bru la die btl2 main.. klo x, xde nye die nk main lg.. kn dh bazir.. 

slh 1 mainan yg eesya plng ske mst la kude joget ni.. bile org on je, kude tu mule la joget n de muzik, eesya trus dtg kt kude tu n dh xde g mn2 dh.. dok je kt depan kude tu.. jd aku senang la nk wt kje.. klo x nk tgal ssh at je tkut die g masuk celah2 mana n kutip mkn ape yg die jumpa.. 

jom kite lyn video eesya dgn kude nye...

video
tgoyang2 bontot eesya...

video
tekunnye eesya tgk kude...

Wednesday, January 12, 2011

FiTri KaWiN...

alhmdllh.. baru2 ni slmt dh adik kwn aku diijab kabulkan dgn psngan nye.. ms mjlis akad nikah nye aku n fmly xg pun sbb nye die buat waktu mlm n jauh plak tu.. bg aku yg de anak kecik ni xbapa minat nak jalan waktu mlm ni.. jd kiteorg cume pegi masa majlis sanding pd ari keesokan nye..

kite xpyh la buang masa dgn bebel je.. jd jom kite lyn gmbar je..

majlis dorg ni bertemakan warna KUNING & HITAM..

pengantin n pelamin...


eesya posing...






aku, hubby n eesya...


aku, adik aku, eesya n mak aku....


Friday, January 7, 2011

SoGo MeMBeR CaRD SaLeS...

6hb-9hb Jan 2011 tgh sale utk sogo member card.. jadi kat sapa yg de member card tu jgn la lpskan peluang.. aku pun wlaupun xde member card, mst xlpskn pluang utk join gak.. pe lg kakak kt opis aku la yg jd mangsa.. kne pau kad die.. aku nk pinjm utk g shopping.. heheheh.. nsbk kakak tu baik org nye.. tq kak ekim lain kali pnjm lg ye.. hehehe

ari pertama aku g, hbs dgn beli baju eesya 8pasang n handbag utk mak aku.. kire bonus la utk mak aku sbb hujung thn 2010 aku dpt bonus.. blik ni klo sempat aku nk g lg la.. nk beli brg utk aku n org ln sket.. 

nt bile free aku update gmbr bju eesya n handbag mak aku yg aku beli k.. skang dh xsmpat sbb nk siap2 kemas utk balik.. arni nak balik awl sbb nk terjah sogo lg.. heheheh

bye2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, January 6, 2011

EeSyA WiTh PaPa...

dl ms eesya kecik, eesya xbapa nak dgn papa nye.. tp skang bile dh bsr eesya lbh rpt ngan papanye dr aku sndri.. bile papa nye ade mst asik nk ngan papanye je tp bile papanye xde baru la die rpt ngan aku.. padahal eesya bkn nye sll jumpa ngan papanye...

yg plik nye stap kali papa blik mst die akn knl n meronta2 nk papa nye dokong.. klo org lain, yg jumpa sll pun blm tentu die nak.. mkin sbb eesya nk menghargai masa yg de utk bsm ngan papanye kot.. yela bkn sll dpt jumpa kan..

buktinye cube tgk gmbr nie.. apy je eesya ngan papa nye masa aku masuk kedai tgk kain..


belum lg kt umah.. bgun tido bke mate je, papa yg die cari dl.. pastu bru la aku.. 
pepun aku xksh pun.. aku apy sbb ade anak n sorg suami yg tbaik wt aku n eesya..


ya allah sesungguh nye aku bersyukur dgn segala ketentuan mu ini n aku mohon agar kebahgiaan ini akan kekal hingga akhir hayat ku... amin..

cHeCk-Up 9mOnTh...

bapa ari yg lepas genap la umur eesya 9 bulan.. jd eesya pun kne la g klinik tok check-up.. stkt ni alhmdllah perkembangan eesya memberangsang kan.. n xde sebarang masalah.. next check-up kite kne tgu masa umur eesya 1 thn iaitu pada bulan 3 ni.. 

harap2 masa tu papa dh berjaya dapat tukar ke kL.. nt dpt la kite g klinik sama..cpt btl masa berlalu n cpt jugak eesya membesar.. aku doakan smg eesya mmbesar dgn sempurna dr segala segi n mnjadi manusia yg terbaik utk diri nye n semua org.. amin..

jom kite lyn gmbr eesya ms ari nk g check-up..

tgh tgu mama bersiap plak.. 
eesya mood bru bgun tdo..

mak aku wajib kne teman.. hehehe...

Wednesday, January 5, 2011

MeLaKa WiTh FaMiLy In LaW

ni 1st aku g jln ngn kuarga mertua aku.. tu pun scara xlngsung dh blik segamat n adik beradik hubby blik bcuti.. tp aku cume smpt join dorg g jln kt tmn2 mini.. nama ape pun aku dh lupa.. lps tu aku terus balik kL sbb nye ari keesokkannye tu hubby aku kne g kursus.. jd brg2 xpacking lg..

jom lyn gmbr plak...

papa kne kendong eesya..
lp nk bw stroller...

papa tgh bw eesya jln2?..

posing kejap..

kite rehat kejap.. papa pnt la..

  eesya cite ape tu kt papa?

tolong.. eesya mau keluar dr cni..

posing ngan mama la kejap..
dh byk ngan papa..

senyum...

jom kite benti bergambar plak..

posing with FIL...

muke papa yg makin tembam..


 
 turn mama lak dokong eesya..
papa dh pnt.. huhuhu

Tuesday, January 4, 2011

WiTh aToK & NeNeK SeGaMaT...

jrg eesya dpt jump mak n ayh hby aku sbb nye hby aku dh keje jauh jd nk jump tu jrg la sket.. tp skali2 dpt jump tu best la jugk.. cm eesya xbapa nk knl sgt ngn dorg.. mklumla dh jrg jumpa.. pstu kjp2 je.. mule2 tkut gk eesya sbb xknl sgt.. tp lm2 sket dh ok..

 mule2 eesya takut2 je nk g main..

 lama2 dh brani.. g sket2 dl.. takot2 la katekan..

 syg nenek.. eesya dh mle brani..

 hari nak balik kL.. rapat ngan pakcik afis

 dari kiri : pkcik afis, nenek, pksu asik, mama, eesya n mkngah erni..

bgmbr 1 kuarga...

@pY NeW YeAr.... 2011

rsnye xlmbt lg nk wish "apy new year.." mst stap org de psng azam thn baru kan? aku pun xketinggalan gak utk psng azam bru.. ape azam nye xpyh la aku bgtau ye.. biarlah rhsia.. hehehe.. cm aku doakan smg azam baru kite semua sama2 la terlaksana.. amin..

utk thn ni n thn2 sblmnye aku n fmly xde pun smbut ape2.. xsmpat nk tgu detik 12.00 tgh mln, aku dh pun berlayar tah kemana.. (titun la).. jd xsmpt la nk tgk bunge api n konsert kt tv ni.. pepun aku cm hrp nak mule kan thn bru dgn permulaan yg baik..

k lah mls nk bebel byk2 just nk wish... 
SLAMAT TAHUN BARU UTK SMUA..

Jom kite lyn gmbr aku n fmly d'pagi thn baru..

eesya n papa...


 1 family....
 eesya tengok baju papa lak..

 eesya nk mengeliat plak.. 

ni baru eesya tgk camera.. 
tp wat mata besar plak.. hehehe