Monday, February 28, 2011

MaNCiNg...

Dah lama hubby aku tinggal hobi mancing ni.. dulu sebelum kawin memang aktif ikut kawan2 g mancing.. tapi sejak dah kawin ni, on the spot die tinggalkan aktiviti mancing.. sebab nye masa byk dh dhabiskan dgn aku dan sekarang dgn eesya..

tp sejak hubby aku dh menetap di jitra kedah, hobi lama dah kembali.. sebabnye dekat kuarters yang suami aku tinggal tu ade sungai.. jd ape lg bile dh de kwn ajak.. cepat aje die join.. selalu tak dapat ikan pun..

cume baru2 ni kwn lama hubby aku blik bcuti kat kedah.. pe lagi.. g mancing kt Lbuk Batu pulak.. kat lubuk ni dorg dapat byk ikan.. dah dapat banyak ikan, kasi orang.. sbb nye kt umah xde kelengkapan memasak.. rumah orang bujang katekan..

bile dah puas dapat banyak ikan terus dah taknak mancing.. alasan nye "abg dah puas dapat ikan.. malas la nak mancing lg. nak pencen la dulu".. hehehe.. tak kisah la janji abg happy tinggal sana k..

jom layan gmbr pulak


baru nak start mancing...

 cari pot dulu...


 dapat banyak ikan..

Friday, February 25, 2011

LuLuS..

Akhirnye permohonan pertukaran suami aku nak pindah balik kL dah diluluskan oleh pihak JPA.. Alhamdulilah Allah permudahkan segala urusan pertukaran ni.. Tak lama pernantian suami ku.. Kire-kire 2bulan je.. Boleh dikatekan cepat jugak proses nye.. 

Minggu depan iaitu 2hb Mac ni suami aku dah kene lapor diri dekat Kementerian Pelajaran Malaysia, Putrajaya.. Dari situ baru la suami aku akan tahu bile akan lapor diri dekat tempat baru.. 

Untuk makluman, kali ni suami aku akan bertukar dari Kementerian Pengajian Tinggi ke Kementerian Pelajaran Malaysia.. Sebab nye kat kementerian tu je ade kosong dan tempat nye pun dekat je....

Lepasni boleh la kami tinggal bersama seperti pasangan suami isteri yang lain.. tak payah PJJ lg.. Eesya pun leh membesar dengan mama n papa disisi..

Syukur Alhamdullah...

PRoSPeRiTy BuRGeR...

Minggu ni minggu last mcd jual prosperity burger.. pasni kne tgu CNY thn depan baru dapat makan lagi.. bg aku biase je burger ni.. tp bg penggemar burger ni mst tak nak melepaskan peluang utk menikmati kenikmatan burger ni.. termasukla kakak dekat opis aku ni.. 

dah bapa kali die ajak baru la kiteorg sudi teman die g makan.. cian pulak nanti die kempunan..jd kiteorg pun g la teman.. tp ape barang setakat teman kan.. dengan2 kiteorg terjebak skali makan burger..

jom kite layan kak hawa nikmati kenikmatan prosperity burger...


 nila org nye yg suke prosperity burger...


 ni plak aku n ros.. dah kenyang gile...

ni pulak yaya.. suke benor die posing.. 
yg jd mangsa mstla hp cap ayam aku ni..

CoReTaN...

Dah lama rasanye aku tak update blog ni.. maklumla sekarang nie aku sibuk sket dengan projek baru ni n tak lama lagi nak kne g site dah.. nak tau site mana? jawapan nye kat Jusco One Utama, Damansara yg dekat dengan Ikea tu.. jadi sebelum g site ni kene la bertungkus lumus siapkan design drawing.. nanti bile dekat site takdela menggelabah tak tentu pasal bile subcont nak buat keje.. 

Mesti korang pelik kan nak buat ape dengan Jusco nie kan.. yela kan dh xde pun.. sebenarnye Jusco ni nak buat renovation sket.. mungkin dah bosan kot dah bertahun2 tengok design tu je.. tu sebab nak tukar pandangan pulak.. heheh..

disebabkan sibuk dengan design drawing ni, aku pun dah mule blik keje lambat.. jadi masa untuk bersama eesya pun dah terhad.. malam pun sempat jumpa sekejap pastu terus tido.. tak sempat nak main2 macam selalu.. cume cuti hujung minggu je sempat la bermanje2 dengan eesya.. 

eesya pun sekarang semakin manje.. nak sentiase aku duduk dengan die.. ni yang membuatkan aku sentiase tak sabar2 nak balik rumah.. 

okla jom layan gmbr eesya time cuti2 hujung minggu dengan aku

WAKTU SIANG...




WAKTU MALAM...
 


Wednesday, February 16, 2011

ErNi KaWiN...

25hb 12 2010 yg lepas saudara aku dh selamat di ijab kabulkan dengan pasangan nye yg sekarang ni dah pun bergelar suami nye.. kenduri saudara aku buat dekat perlis.. aku xdapat la pegi sbb xbalik perlis..  tapi knduri belah laki aku dapat la pegi sebab dekat je.. dekat ampang..
 
jadi sabtu baru2 ni aku pun ikutla rombongan pengantin perempuan untuk majlis persandingan belah lelaki.. kenduri belah lelaki ni, dorang buat 2 sekali.. kakak dan adik lelaki.. jom kite layan gambar k..

 tema warna dorang putih + ungu

 seisi potong kek
 makan beradap..

nila rupa pelamin dorang.. simple tp nampak cantik sangat...

 berarak ikut rombongan pengantin...

  gambar disebalik tadbir.. dekat home stay.. taman kosas, ampang...

sampai2 home stay, kite tengok kolam ikan dulu...

dekat taman.. sebelah rumah arnab..

 papa tgh duduk brehat dgn kumpulan lelaki..
 dah lama menunggu, eesya pun dah mule bosan..

 papa muke keletihan... 2 jam tunggu pengantin make up..

 eesya nak g main...

seisi warming up untuk main...

 tgh fikir nak buat ape lagi ye..

  
 tengah duduk berehat dalam rumah...
 begambar 1 keluarga...

hubby n aku...

Thursday, February 10, 2011

@kTiViTi MaSa CuTi CNY...

cuti CNY tahun ni aku cuti 6 hari.. hubby pun cuti 6 hari jugak.. puas la cuti kali ni.. sampaikan hubby aku pun trase berat nak balik kedah.. cuti kali ni kiteorg habiskan dekat rumah je.. tak blik segamat sebab banjir.. 

masa cuti ni kiteorg xg ane pun yg best.. sekadar pergi k4, pasar malam, ikea dan kenduri kawin.. yang lain2 kiteorg banyak habiskan masa dirumah rehat2 sambil tengok cerita je..

jom kite layangambar jela ye.. cite xde..

Hari Pertama Cuti... @ K4


posing dalam K4

makan2 kat foodcourt jap

Hari Kedua Cuti... @ Rumah

 sayang bebear..

 eesya dan bebear...

 masa untuk mandi petang...

nak bace yasin gak la bile mama bace..

dahaga la plak...

Hari Ketiga Cuti... @ Pasar Malam

tunggu maksu beli kasut kejap...

baru balik... eesya wat muke busuk...

Hari Keempat Cuti... @ IKEA

lupa nak snap gambar.. kusyuk sangat nak shopping.. balik rumah baru teringat..
 jd lyn gmbr brg je la ye.. ni sbhgn brg yg dbeli...




Hari Kelima Cuti... @ Kenduri kawin

 baru sampai...
sementara menunggu pengantin make-up

 gedik2 jap..

Hari Keenam Cuti... @ Berpisah

kite pergi jalan2 cari sarapan..

pagi tu kiteorg rehat2, papa belanje sarapan dan kemas2 rumah.. petang hubby dah bertolak balik kedah.. jadi xde gambar2..

KeTaWa...

video nie adik aku yg amik minggu lepas masa aku g keje.. aku suke tengok video nie.. suke betul eesya ketawa..senang hati aku bile anak dijaga dengan baik dan selamat.. itu untungnye darah daging sendiri yang jaga.. aku bersyukur yang teramat sangat.. 

jom kite rilek2 sambil tengok video telatah eesya...

video

Wednesday, February 9, 2011

HaDiAh BeSDaY...

seperti tahun2 yang lepas, tahun ni aku tak ketinggalan untuk dapat hadiah besday.. untuk hadiah tahun ni hubby ku telah hadiahkan aku sebuah BLU-RAY.. sebabnye aku suke tengok cerita2 dvd.. maklumla sekarang kan tgh popular dengan bende alah ni.. 

hadiah ni minggu lepas lagi aku dah dapat tp bru sekarang aku papar kat sini.. baru la surprise.. hadiah aku dpt awal sbb nye harijadi aku jatuh pada hari selasa, hari orang bekerja.. jd hubby aku pun jauh nun di kedah.. hujung minggu baru hubby aku blik kL..

jom kite tengok gambar sapa yang terlebih suke dapat hadiah ni...

eesya tak sabar nak buke...

 test ketahanan BLU-RAY..

model BLU-RAY....

Tuesday, February 8, 2011

My BeSDaY...

apy besday to me..
apy besday to me..
apy besday to me..
apy besday to me..


harini genap la umur aku yg ke 26tahun.. takde ape yang aku harapkan melainkan kesejahteraan, kebahgiaan, kesenangan dan kegembiraan hidup sehingga akhir hayat bersama suami n anak2..

semoga aku akan terus menjadi seorang anak yang soleh buat mak n abah, seorang isteri yang yang tbaik untuk suamiku, seorang ibu yang tbaik untuk anak2 ku dan seorang manusia yang tbaik untuk semua..

aku harap tahun ni akan memberi lebih kebaikkan dan dberkati dari tahun2 yang lepas..

amin...

Monday, February 7, 2011

ThE MiNeS...

sejak dah kawin ni, aku tak pernah g the mines lagi.. ade kot 2 tahun.. masa bercinta dulu je aku selalu g jalan2 sana.. dsebabkan dah lama tak g jalan2 sana, aku n hubby pun bawa la eesya g jalan2 sana.. tak banyak yang berubah cume die makin cantik dan ade taman dekat tingkat atas.. siap ade kolam dan air pancut untuk kanak2.. 

takde ape nak diceritekan cume nak letak gambar je kat sini.. hhehe..boleh la kan.. sebabnye xde ape yang menarik cume sekadar jalan2, makan2, shopping2, cuci mata n rehat2 kan minda bersama keluarga.. itu je..

 depan kolam ikan...

 byknye ikan keli yg besar2...

 dekat splash park.. tingkat atas the mines...

 eesya tgh kaji macamne nak buke kotak pie ni..

 tengok kakak n abg2 mandi mande..

 depan pntu masuk splash park...
 
 posing sebelum keluar dr splash park..

ondaway turun lift ...