Thursday, July 15, 2010

LuaHan HaTi Ku...

smlm pertama kali aku balik keje tanpa suami ku jmpt.. bkn main sdh yg teramat.. mulai sgt ni aku dh mule kne bdikari.. sll nye sblm kluar office, suami mst msg tnye aku dh kuar office ke blm n aku akan bls bru kuar office.. bile dh smpai dang wangi lak, aku akan msg suami utk gtau yg aku dh slmt smpai dang wangi n die akan panaskan enjin kete.. bile aku dh naik lrt n smpai damai, aku akan msg lg gtau dh smpai damai.. baru la suami ku akan btolak g ke stesen lrt setiawangsa.. sll nye suami ku yg akan smpai dl n tgu aku.. bile aku dh smpai setiawangsa n nk trun tga, aku akan tel suamiku n suamiku akn tgu aku kt tga lrt.. bile aku smpai je kt tga, suami ku dh tgu dlm kete n aku trus je naik..

situasi ni dh lm tjd dr sejak btnang lg.. n aku pun dh tbiase.. wlaupun suami mc skali pun, die akn ttp jmpt aku blik n hntr aku g keje.. n bile suami ku dh xde dcc aku rs sdh sgt.. tp ape boleh buat.. dh rezeki suami aku kt nun jauh dsana.. cm aku plu bdoa agar suami ku cpt2 dpt tukar balik ke kL/ selangor atau yg bdekatan..

bile aku masuk umah je, suasana sunyi sgt skang...
* bile buke peti ais je tbayang suami ku mmg ske buke peti ais cr air manis n ais krim..
* bile aku basuh baju mst aku akn mintk tlg suamiku tbalikkan suar jean sbb brt sgt..
* bile aku masuk dpr je tbayang suami mmg ske msk n akan sbk msk dpr bile aku nk msk..
* bile aku pndang singki je tbayang suami sll tlg aku bsuh pgan..
* bile aku pndang tv je tbayang suami ku tgk tv rncngan astro kgmrn die (dokumentari n pnyiasatan) aku ni plak jrg tgk tv.. xminat la..
* bile tdo mlm je aku tbayng suami ku tdo bsm kami..
* bile tgk eesya tdo sama mcm suami ku tdo.
* bile eesya mnguap sama mcm suami mnguap
* dan byk lg klo nk aku nyatakan

ah.. btapa seksa nye aku nk suaikan diri.. wlaupun ssh aku kne cube suakan diri dgn keadaan yg baru.. nasibaaik aku msh ade eesya dcc.. jd trubat la sket n dpt la lupakan suasana yg dl wat smntara waktu.. jd wat ms skang aku sll la g umah mak n abah spy suasana sdh tu dpt dlupakan wlaupun wat smntara wktu.. aku xdpt nyatakan ksedihan aku kt suamiku sbb aku xnk suami ku lg sdh

SeMoGa KiTe TaBaH M'HaDaPi SeGaLa DuGaaN & aKaN TeRuS KeKaL BeSaMa SeLaManye..
SeTiAp ApE Yg BeLaKu AkU PeCaYa MsT aDe HiKMaH D'SeBaLiKNyE.. SaMa2 La KiTe BdOa..

" LoVe U FoReVeR & EvEr"

4 comments:

Rizziela said...

Suami Izan x baca blog ker?

~HaiRiZaN~ said...

xtau la die bce x.. tp kdng2 die de bukak gak.. napa kak?

Mentari Muncul Lagi said...

Bertabahlah... Sesungguhnya sesuatu yg terjadi tu ada hikmahnya.. kene munasabah diri banyak2.. Ingat sume yang ada pada kita bukan hak milik kekal....

~HaiRiZaN~ said...

tq kak ekim.. hrp2 saya tabah menhadapinye n sinar kebahgiaan akan kmbali spt dl.. akn ku tgu saat tu.. hehehe