Wednesday, March 16, 2011

@t SiTe - JuSCo OnE uTaMa, DaMaNSaRa...

Semalam dah bermula balik episod keje kat site.. jadi bermula episod aku kne berulang alik pegi dan balik keje untuk jarak yang jauh dengan kesesakan jalan raya lagi.. jadi aku amik keputusan naik kenderaan awam je lg senang n lagi cepat sampai.. tak payah nak fikir jalan yang jem.. nasibaik la ade geng..

hari pertama pegi, aku dah kene keluar rumah seawal 6.30pg menuju ke LRT Sri Rampai.. tepat 6.40pg LRT pun sampai.. dari LRT Sri Rampai aku terus ke LRT Kelana Jaya.. masa yang diambil kire-kire 40minit dengan bayaran rm2.50.. tepat kol 7.20pg aku pun sampai Stesyen LRT Kelana Jaya.. 

sementara tunggu kawan sampai, aku pun beli la makanan untuk sarapan iaitu nasi lemak sambal sotong + sambal kerang dengan harga rm3.00.. murah la bagi aku sebab lauk banyak.. lepas kawan dah sampai terus tunggu bas dalam 15minit.. 

tepat kol 8.00pg Bas Rapid pun sampai.. Dari Stesen LRT tu aku amik plak bas Rapid bernombor U43 dengan bayaran rm1.00 untuk sampai betul2 depan Jusco One Utama.. Masa yang diambil kire-kire 10minit untuk sampai.. iaitu kol 8.10pg.. 

Kirenye kol 8.15pg aku dah sampai site opis.. senang je..

Jumlah kos yang aku perlu sehari untuk berulang alik sebanyak rm2.50 + rm1.00 x 2 : rm7.00.. jimat masa, tenaga dan duit.. tak payah nak lalui jem yang teruk setiap hari.. boleh sampai cepat..

bile difikir2 balik pegi naik kereta lebih sket dari segala hal.. parking kne bayar ikut jam, tol kene bayar pegi balik, belum lagi minyak yang banyak gune time jem dan badan pun letih dan masa yang diambil pun lebih lama.. rasa nye tak berbaloi dengan elaun yang kite dapat habis ke pegi n balik kje je.. lain la kalau hari cuti sabtu ahad, 30minit dah sampai

untuk harini plak aku dah tau set kol bapa lrt n bas datang jadi tak payah la tergesa2 datang awal.. kol 7.++ pg pun masih boleh lagi keluar rumah.. yang penting bas kol 8.00pg..

3 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

yer la tak jem sgt sebab la ni cuti sekolah ngeh..ngeh..ngeh.. cuba tgk next week mcm mana???

~HaiRiZaN~ said...

ok kite tgk mgu dpn ye kak.. kite tgk sapa menang.. klo saya menang jgn lp kasi hadiah tau... hehehe.. rsnye xjem gak sbb die lalu kawasan perumahan..

diz is me... said...

salam..tumpang tanyer..sy nk p jusco one utama..sy bkl start keje kt ctue mei nie...so sy nk survey tmpt..sy naek bas u43 cam yg akk wat..tp sy cme nmpk jusco ioi...sy dh slh naek or terlps pandang...huhu...