Thursday, March 17, 2011

TuNggAnG KuCiNg..

Mgu lepas aku balik bercuti ke kedah dan perlis.. jadi sempat la singgah Padang Besar.. Tu pun sebab nak beli barang kawan2 opis kirim.. dan alang2 beli barang orang, aku pun beli la barang untuk aku n aleesya..

time aku pegi tu orang ramai sangat.. bas pun banyak.. mungkin sebab cuti sekolah.. harga barang ape lagi.. tekan selagi boleh tekan la orang2 siam ni.. tak dapat la nak murah sangat.. xpela yang penting still lagi murah dari kL..

aleesya awal2 lagi aku dah tinggalkan kat mak aku sbb hari nak hujan.. jadi aku xnak eesya kne hujan.. kawan2 opis ni kebanyakkan kirim beli bear.. beg pun de gak.. dah alang2 beli bear, aku pun beli la sekor bear untuk aleesya 

itu pun lepas penat fikir nak beli ape ye untuk anak aku ni.. last2 hubby aku pun suggest la beli bear kucing...  sbb aleesya suke sangat dengan kucing... jadi dapat la sekor lagi kucing untuk aleesya..

ni la rupe kucinng aleesya...



ni plak gaya eesya main dengan kucing nye..

 mule2 kite belek2 dulu miow2 nie..

 dah kenal2 baru boleh naik..

sambil tunggang sambil dalam cari kutu dekat misai miow2..

balik je rumah aku terus kasi aleesya.. aleesya bukan main suke kucing ni.. bear kucing ni sama besar dengan die.. sampaikan die boleh tunggang kucing tu.. tengokla bertapa happynye anak kiteorang bile main dengan bear kucing barunye ni.. 

 bercerita tentang kucing ni, tapi setakat ni aku tak bagi la anak aku pegang kucing sebab kucing kan bahaya.. banyak penyakit.. just tengok je.. bile nmpak kucing aku tanye mana cat? die pun tunjuk la kat kucing.. eesya ske panggil mi mi mi mi sbb kadang2 aku tanye mana miow2.. jd die pun tiru la..

dekat rumah aku ade la beli sekor patung kucing yang pakai batri.. kucing tu boleh bejalan n bunyi miow2.. nak tau x kucing tu pun ade nama.. papanye la yang kasi nama.. patung tu nama MIMI.. jadi bile kiteorg tanye aleesya, mana MIMI? die pun pegi la amik kucing die... tak pun die akan pegi cari kucing MIMI die..

dengar cerita baru2 ni yang si papanye tengah ajar anaknye panggil bear kucing ni CICI plak.. macam2 papa eesya ni.. yang si anak ni pun ikut je.. xpe la janji papa main dengan eesya..

** agak2 sampai bile misai bear kucing ni boleh bertahan ye.. misai robot kucing dah selamat eesya korban kan.. dah togel muke robot kucing tu.. **



4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

auwwwww.. seksi nye esya dok main kucing tak pakai baju... bab misai kucing tu akak rasa sikit ari lagi terkorban la jugak

~HaiRiZaN~ said...

dekat perlis panas gile kak time tengah2 hari.. tu yang nenek die bg seksi n sapu bedak sejuk mcm tepung gomak.. hehehe..

harus terkorban misai itu.. huhuhu

Rizziela said...

alahai anak dara..malunya

~HaiRiZaN~ said...

jgn la skodeng.. malu i.. heheheh